Sunday, August 12, 2012

Kami SENIOR, Korang Junior.

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah sihat sejahtera. Hati pun tenang Alhamdulillah. amacam tajuk kali ni? mengancam? menyampah? mengagumi? ataupun heartless terus? yg pasti saja je nk bg tajuk mcm tu supaya dpt memberi kesedaran kepada kami senior, dan bukan utk meninggi diri mengatakan bahawa 'kami besar dan tua, sila ikut ckp kami!' ( bagus betul senior ni mengaku dh tua, sedar diri. bagus, bagus)

Naaaa, tahu tak saya dpt naik tahun 2 medik Alhamdulillah. so tahun dpn akan ada adik2 baru! Lagi satu, tahu tak hubungan senior-junior ni sangatlah penting. instead of study, it also important for ukhuwah. ukhuwah till jannah. dengan ukhuwah tu insyaAllah dpt saham sikit2 utk memasukkan kita semua dalam syurga Allah :)


Bagi melancarkan proses perkenalan antara senior dan junior, MedicMesir ada anjurkan satu program ni, nama dia JOM! PreDeparture. program ni, bkn utk taaruf dgn senior je. utk bg gambaran sikit pd diorg mcm mana life kat sana, mcm mana nk survive as medical student, psl tujuan kita nk jd doktor dan byk-byk lagi. tahun ni senior2 dari muhafazah mansourah yg handle program ni. cayalah diorg. A big clap for them. subhanallah.

'Wahhh, diorg sangat ramai!' perkara pertama yg terdetik dlm hati masa baru dtg tu. dtg sebagai faci, yg juga pertama kalinya menjadi seorang faci. aci tak aci saya dtg lmbt sehari program tu. datang2 je diorg tgh ada talk dgn aiman azlan. fuhhhh, sempat gak masuk dewan tu dgr talk die sikit. sebelum sampai  rasa mcm dh xsempat je nk mndengar. alhamdulillah Allah bg kesempatan utk dgr aiman azlan membebel. serius, dia berfikiran jauh. betul la, kalau islam itu diamalkan betul2, ianya akan membawa si pengamal untuk menjadi seorg yg hebat ;)

Ni semua facilitators dgn aiman azlan tersepit kt tgh tu ;p

Adik2 yg saya sayang kerana Allah, ( err, sebenarnya xsemua adik, ada je yg lebih tua dari saya but i prefer to use this word, senang sikit, ehe )
semangat yang korang tonjolkan pada saya serius membuatkn saya kagum. subhanallah. lagi2 masa korg nyanyi. bersemangat! berderau darah mengalir. korg ni bersemangat sungguh. dari situ, saya terdetik subhanallah semoga inilah dia golongan yang akan bersama-sama, bersatu dengan umat islam yg lain utk sama2 menegakkan agama Allah dibumiNya. insyaAllah. semoga Allah pelihara kita semua.

para ikhwah sekalian

akhawat yang cantik2 lg solehah ^^
Wallahi, kalau bkn kerana Allah pasti kami tak kuat nk berdiri dpn adik2 bru hari tu

Adik2 tanta tgh berlatih utk sajak, Night of Rememberance
Bersemangat dorg berlatih. persembahan mlm tu terkesan di hati T_T
Buka cerita baru ^^
Duduk bersama faci2 yg lain pun byk yg saya belajar. Daripada yg x kenal, dptla kenal sikit. sebelum ni nmpk nama kat fb je, lps tu dh dpt tgk muka. sebelum ni nmpk kelebihan org tu je, lps tu dpt kenal kelemahan die. semuanya sgt berharga. subhanallah manisnya ukhuwah itu kerana Allah tujuan utamanya. manusia memang byk kelemahan. termasuklah org yg sedang menulis ini. sebab tu Allah ciptakan kita berbagai-bagai. supaya setiap perangai itu boleh melengkapi setiap perangai yang lain. sebab itu Allah suruh kita berkenalan dgn semua orang.


kak zahida, balqis, and me ^^
UPM, Kolej 17. kenangan premed 2011
budak al azhar tersesat sorg.hihi
Jalan-jalan Alamanda ;)

Daddy dgn baby.hoho

mmg seronok la dpt jln2 mcm ni dgn dorg

nmpk tak ada org muka bahagia gler kat dpn peti ais tu?

comel kan warna tudung mena warna hijau tu ^^
Mmg court tu mcm kita punya lah kan, gelak2 bergema, minum air warna warni siap. kehkeh. comel je
credit to ALBUM medicmesir and Mena punya :)
SAYANG KORG KERANA ALLAH. MMUAAHH

minta maaf semua jika ada salah silap :)




2 comments:

Zida said...

yeayyyy ada muka kiteeeee <3

naDya SaRwaNi said...

korg memg comel :)
kte plak extra comel. hewhew. main2 je :p

eh2, tgok entry2 korg ni membuatkan saya jeles dan jeles lagi! hehe.
Nak join!! tapi mungkin takde rezki. Allah suruh dok rehat je kt umah ni kot. Luangkan masa lebih skit dgn famili ^^

btw, Tahniah untuk korg.untunglah, Allah pertemukan adik2 dengan akak2 comel dan mantopp ni. Hehe XD
selamat menjadi 'akak' fiqah lah jap lagi :p

Post a Comment